085-1301738

09.00 tot 18.00

review kitbedrijf areyoukittingme Heel erg blij met de snelheid en kwaliteit van het werk…
5,0 review

10 stappen om kit te vervangen in een badkamer

De badkamer kitspecialist - Als uw badkamer mooi en goed afgewerkt moet worden

Uitsnijden van oude kit

Het kitten van badkamers

Jaren garantie op geleverd werk

Scherpe prijzen

Snel een offerte en afspraak

Offerte aanvragenBel 085-1301738

Wij hebben 20 jaar ervaring met kitwerk

kitspecialist nederland

10 stappen voor het verwijderen en opnieuw aanbrengen en afwerken van kit in een badkamer:

Stap 1: Verwijder de oude kitlaag

Het eerste wat je moet doen bij het opnieuw aanbrengen van kit in een badkamer, is het verwijderen van de oude kitlaag. Dit kun je doen met behulp van een kitverwijderaar, een scherp mes of een kitfrees. Zorg ervoor dat je alle resten van de oude kit volledig verwijdert. Het is belangrijk om alle oude kit te verwijderen, omdat de nieuwe kit niet goed zal hechten als er nog resten van de oude kit aanwezig zijn.

Stap 2: Maak de ondergrond schoon en droog

Als de oude kitlaag volledig is verwijderd, is het tijd om de ondergrond schoon te maken en droog te maken. Verwijder eventuele resten van de oude kit, stof, vuil en vet. Gebruik een ontvetter en laat de ondergrond goed drogen. Zorg ervoor dat de ondergrond volledig droog is voordat je begint met het aanbrengen van de nieuwe kit.

Stap 3: Breng afplaktape aan

Breng afplaktape aan op de randen van de voegen die je wilt afdichten om te voorkomen dat de nieuwe kit op de verkeerde plaatsen terechtkomt. Het is belangrijk om de afplaktape zo nauwkeurig mogelijk aan te brengen, zodat je later een strakke en gelijkmatige kitlaag kunt aanbrengen.

Badkamer kitten en meer

Badkamer kitten

Badkamer kitten

In uw badkamer dienen diverse plekken zoals uw bad, douche of toilet goed afgekit worden. Onze specialisten helpen u graag met het kitten van uw badkamer.
Toilet kitten

Toiletten kitten

Om lekkage te voorkomen is het aan te raden uw toilet goed af te kitten. Onze specialisten kitten in no time uw toiletten in huis of bij u op kantoor.
Keuken kitten

Keuken kitten

Voor een goede hygiene is het verstandig de keuken goed af te kitten. Een bedrijfskeuken dient al voorzien te zijn van een goede kitafwerking.
Vloeren kitten

Vloeren afkitten

Na het leggen van uw vloer is het afwerken van de randen een klus voor de kitspecialist. Wij kitten de randen van uw vloeren en plinten volledig voor uw af.
Ramen kitten

Ramen kitten

Goed af gedichte ramen zorgt voor een beter comfort in huis. Onze kitters komen graag bij u langs voor het afkitten van uw ramen zodat u geniet van meer comfort.
Dilatatievoegen

Dilatatievoeg

Een dilatatievoeg is een voeg die als functie heeft het uitzetten en krimpen van materialen, ook wel werking genoemd, op te vangen. Zo wordt scheuren voorkomen.

Wanneer opnieuw kitten

Verouderd kitwerk
Kleurverschillen
Na renovatie badkamer
Na renovatie keuken

Waarom kiezen voor ons?

Meer dan 20 jaar ervaring
Garantie op alle werkzaamheden
Eigen kitters in dienst
Net en gecertificeerd personeel
De badkamer specialist

Waarom offerte aanvragen?

Binnen een dag een prijsopgave
Snelle opvolging van uw aanvraag
Persoonlijk contact

Stap 4: Snijd de spuitmond van de nieuwe kit af

Snijd de spuitmond van de nieuwe kit af op de gewenste breedte en plaats de kit in een kitpistool. Zorg ervoor dat je de juiste kit gebruikt voor de klus. Er zijn verschillende soorten kit beschikbaar voor verschillende doeleinden en ondergronden. Kies een kit die geschikt is voor gebruik in vochtige ruimtes, zoals de badkamer.

Stap 5: Breng de kit aan

Breng de kit gelijkmatig aan in de voegen. Begin bij een hoek en werk naar de andere hoek toe. Trek de kit glad met een natte vinger of een kitspatel. Zorg ervoor dat je voldoende kit aanbrengt en dat er geen luchtbellen ontstaan. Zorg er ook voor dat de kit gelijkmatig is verdeeld over de voegen.

Stap 6: Verwijder de afplaktape

Verwijder de afplaktape terwijl de kit nog nat is. Doe dit voorzichtig, om te voorkomen dat de nieuwe kit wordt beschadigd.

Stap 7: Maak de kitranden glad

Maak de kitranden glad met een natte vinger of een kitspatel. Gebruik hiervoor een kitmes of een natte spons om de kit gelijkmatig glad te strijken. Strijk de kit in één vloeiende beweging glad, om een strakke en gelijkmatige kitlaag te creëren. Herhaal dit proces totdat alle kit verwijderd is.

kitten van uw badkamer
badkamer afkitten

Stap 8: Laat de kit drogen

Laat de kit drogen volgens de instructies op de verpakking. Dit kan enkele uren tot een dag duren, afhankelijk van het type kit dat je hebt gebruikt en de omgevingstemperatuur. Raak de kit niet aan tijdens het droogproces, anders kan de kit beschadigd raken en moet je opnieuw beginnen.

Stap 9: Controleer de kitlaag

Controleer de kitlaag nadat deze volledig is opgedroogd. Controleer op eventuele gaten, scheuren of andere imperfecties. Als je onvolkomenheden ontdekt, kun je deze corrigeren door extra kit aan te brengen of de bestaande kitlaag opnieuw glad te strijken.

Stap 10: Verwijder overtollige kit

Als laatste stap kun je overtollige kit verwijderen. Gebruik hiervoor een mes of een kitspatel om voorzichtig overtollige kit te verwijderen. Zorg ervoor dat je niet te veel druk uitoefent, anders kun je de kitlaag beschadigen.

In aanvulling op deze stappen is het belangrijk om de juiste veiligheidsmaatregelen te nemen bij het werken met kit. Gebruik bijvoorbeeld handschoenen en beschermende kleding om te voorkomen dat de kit op je huid komt en draag een ademhalingsmasker als je met oplosmiddelhoudende kit werkt.

Al met al is een badkamer kitten een lastige klus zijn, maar met de juiste voorbereiding en techniek kan het goed worden uitgevoerd. Hopelijk heeft deze uitgebreidere uitleg geholpen om het proces duidelijker te maken. Wilt u dit uitbesteden aan een Kitbedrijf dan kunt u ons bellen of mailen.

keuken kitten
ramen kitten

Acrylaatkit kan zowel binnen als buiten toegepast worden

Een veel gehoorde kitsoort is acrylaatkit, deze kitsoort kan zowel binnen als buiten gebruikt worden. Acrylaatkit is perfect om overheen te schilderen en het hecht bovendien prima aan verschillende materiaalsoorten. Acrylaatkit zorgt voor een perfecte afwerking. Voor de badkamers en toiletten gebruiken onze specialisten vooral siliconenkit, vooral vanwege het duurzame en elastische karakter van de kit. Daardoor is het perfect geschikt voor die plekken die veel gebruikt worden. Siliconenkit heeft, zo weten de specialisten van Badkamer kitten ook onze ervaren medewerkers dat siliconenkit een antischimmel werking heeft. Verder heeft ook de bekende montagekit zich de afgelopen jaren sterk ontwikkeld. Ons team kan u steeds van het juiste advies voorzien als het om kit gaat en past zelf voor de verschillende toepassingen steeds de beste kitsoort toe. Onze werkwijze valt verder op door de netheid en de snelheid en bovendien geven wij een ruimte garantietermijn op de door ons geleverde werkzaamheden. Daarnaast is onze prijs- kwaliteitsverhouding zeer goed.

Kit verwijderen is ook al geen enkel probleem

Behalve het aanbrengen van kit kunnen wij van Badkamer kitten ook kitresten sporenvrij verwijderen. Daarna maken we de ruimte die ontstaat tussen naden en kieren goed schoon voor we een nieuwe kitrand voor u aanleggen. Wij leveren niet alleen de beste kit, maar kunnen u ook de kit in de juiste kleur leveren, een kleur die aansluit bij de uitstraling van de badkamer of de keuken. Wilt u professioneel advies over alles wat met voegafdichtingen te maken heeft? Desgewenst kan er iemand van het team bij u langskomen. Hoewel we opereren vanuit Diemen, hebben we landelijke dekking. Wij leveren u graag kit service op maat, en in die missie slagen we elke dag opnieuw. Check ook eens het netwerk waarvan wij deel uit mogen maken via AreYouKittingMe.nl. Wij hebben ook Kitbedrijf Amsterdam en Kitbedrijf Utrecht.

10 stappen om kit te vervangen in een badkamer

TERUGGEBELD WORDEN?

  • Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.

CONTACT

Verrijn Stuartweg 26
1112 AX Diemen

vloeren kitten
sanitair kitten
badkamer tegels kitten

Waarom klanten van ons houden

onze klanten gaven ons een 9.7

Badkamer Kitten - AreYouKittingMe

Super mooi kitwerk verzorgd

Mijn badkamer opnieuw laten kitten door Robert. Zeer mooi en goed gedaan. Een echte aanrader als u voor echt vakwerk gaat. Ik heb je zojuist 5 sterren gegeven en zal je warm aanbevelen.

Joris

Badkamer Kitten - AreYouKittingMe

Netjes te woord gestaan

Robert opgebeld voor het maken van een afspraak om mijn badkamer opnieuw te kitten. Netjes te woord gestaan en direct een afspraak in kunnen plannen. Binnen een week kwam Patrick langs om mijn badkamer te voorzien van nieuwe kitnaden.

Lars van de graaf

Badkamer Kitten - AreYouKittingMe

Tevreden over het resultaat

Al mijn plinten laten afkitten door Patrick. Heel erg tevreden over het resultaat. Heel erg blij met de snelheid en kwaliteit van het geleverde werk door de kitspecialist van Nederland. Bedankt!

Peter de Jong

Wat maakt ons Kitbedrijf zo groot

Vakkundig kitwerk door echte specialisten

In 2 minuten een offerte aanvragen

Snelle afhandeling en betaling op factuur, per pin of cash

Neem vandaag nog contact op

Heeft u een kitter nodig dan zit u hier helemaal aan het juiste adres. Maak direct een afspraak.

  • Sleep bestanden hierheen of
    Max. bestandsgrootte: 8 MB.
    • Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.
    Call Now Button