085-1301738

09.00 tot 18.00

review kitbedrijf areyoukittingme Heel erg blij met de snelheid en kwaliteit van het werk…
5,0 review

Vervangen van kit in een badkamer

De badkamer kitspecialist - Als uw badkamer mooi en goed afgewerkt moet worden

Uitsnijden van oude kit

Het kitten van badkamers

Jaren garantie op geleverd werk

Scherpe prijzen

Snel een offerte en afspraak

Offerte aanvragenBel 085-1301738

Wij hebben 20 jaar ervaring met kitwerk

kitspecialist nederland

Vervangen van Kit in een Badkamer

Een Stapsgewijze Gids voor een Frisse Afdichting

Inleiding: Een goed onderhouden badkamer is essentieel voor een schone en hygiënische omgeving. Een van de belangrijkste aspecten van badkameronderhoud is het regelmatig vervangen van de kit. De kit fungeert als afdichting rondom badkuipen, douchecabines, wastafels en andere sanitaire voorzieningen om waterlekkage en schimmelvorming te voorkomen. In deze gids zullen we je stap voor stap uitleggen hoe je de kit in je badkamer kunt vervangen, zodat je een frisse en waterdichte afdichting kunt creëren.

 

Uitsnijden van oude kit

Het kitten van badkamers

Afkitten van keukens

Het kitten van toiletten

Dilatatievoegen kitten

Vloeren & plinten afkitten

Stappenplan voor het uitsnijden en opnieuw kitten

Stap 1: Voorbereiding Voordat je begint met het vervangen van de kit, is het belangrijk om je goed voor te bereiden. Verzamel alle benodigde materialen, waaronder een kitpistool, siliconenkit, een scherp mes, schuurpapier, afplaktape en een reinigingsmiddel. Zorg er ook voor dat de ruimte goed geventileerd is voordat je aan de slag gaat.

Het verwijderen van kit

Stap 2: Verwijderen van de oude kit Gebruik het scherpe mes om voorzichtig de oude kit langs de randen van de badkuip, douchecabine of wastafel weg te snijden. Wees voorzichtig en zorg ervoor dat je het oppervlak niet beschadigt. Verwijder alle resterende kit en maak de ruimte grondig schoon met een reinigingsmiddel om vuil, schimmel en zeepresten te verwijderen. Gebruik schuurpapier om eventuele ruwe plekken glad te maken.

Aanbrengen van tape

Stap 3: Aanbrengen van afplaktape Om ervoor te zorgen dat de nieuwe kit een nette en rechte lijn vormt, plak je afplaktape langs de randen van het gebied waar je de kit wilt aanbrengen. Zorg ervoor dat de tape stevig vastzit en geen ruimte laat voor lekkage.

Siliconenkit in de kitpistool

Stap 4: Laden van het kitpistool en aanbrengen van de nieuwe kit laad de siliconenkit in het kitpistool volgens de instructies van de fabrikant. Knip het uiteinde van de spuitmond af op de gewenste grootte, afhankelijk van de breedte van de voeg die je wilt vullen. Plaats de spuitmond stevig tegen de voeg en oefen gelijkmatige druk uit terwijl je de kit aanbrengt. Beweeg langzaam en gelijkmatig om een consistente laag kit aan te brengen.

Het afstrijken van kit

Stap 5: Gladstrijken van de kit Nadat je de kit hebt aangebracht, bevochtig je je vinger met water en gebruik je deze om de kit glad te strijken. Strijk de kit gelijkmatig uit over de voeg, waarbij je overtollige kit verwijdert en een netteen strakke afwerking creëert. Zorg ervoor dat je regelmatig je vinger bevochtigt om te voorkomen dat de kit aan je huid blijft plakken. Ga door totdat de kit een gladde en gelijkmatige uitstraling heeft.

Badkamer kitten

Badkamer kitten

In uw badkamer dienen diverse plekken zoals uw bad, douche of toilet goed afgekit worden. Onze specialisten helpen u graag met het kitten van uw badkamer.
Toilet kitten

Toiletten kitten

Om lekkage te voorkomen is het aan te raden uw toilet goed af te kitten. Onze specialisten kitten in no time uw toiletten in huis of bij u op kantoor.
Keuken kitten

Keuken kitten

Voor een goede hygiene is het verstandig de keuken goed af te kitten. Een bedrijfskeuken dient al voorzien te zijn van een goede kitafwerking.
Vloeren kitten

Vloeren afkitten

Na het leggen van uw vloer is het afwerken van de randen een klus voor de kitspecialist. Wij kitten de randen van uw vloeren en plinten volledig voor uw af.
Ramen kitten

Ramen kitten

Goed af gedichte ramen zorgt voor een beter comfort in huis. Onze kitters komen graag bij u langs voor het afkitten van uw ramen zodat u geniet van meer comfort.
Dilatatievoegen

Dilatatievoeg

Een dilatatievoeg is een voeg die als functie heeft het uitzetten en krimpen van materialen, ook wel werking genoemd, op te vangen. Zo wordt scheuren voorkomen.

Wanneer opnieuw kitten

Verouderd kitwerk
Kleurverschillen
Na renovatie badkamer
Na renovatie keuken

Waarom kiezen voor ons?

Meer dan 20 jaar ervaring
Garantie op alle werkzaamheden
Eigen kitters in dienst
Net en gecertificeerd personeel
De badkamer specialist

Waarom offerte aanvragen?

Binnen een dag een prijsopgave
Snelle opvolging van uw aanvraag
Persoonlijk contact

Het verwijderen van afplaktape

Stap 6: Verwijderen van de afplaktape Voordat de kit volledig uithardt, moet je voorzichtig de afplaktape verwijderen. Trek de tape langzaam en gelijkmatig weg van de kit, terwijl je ervoor zorgt dat je de aangebrachte kit niet verstoort. Hierdoor krijg je een schone en strakke rand.

24 uur laten drogen

Stap 7: Uitharden van de kit Laat de kit volledig uitharden volgens de instructies van de fabrikant. Dit kan enkele uren tot een paar dagen duren, afhankelijk van het type kit dat je hebt gebruikt. Zorg ervoor dat de badkamer goed geventileerd blijft tijdens het uithardingsproces om de beste resultaten te bereiken.

Controle op de hechting

Stap 8: Controle en onderhoud Nadat de kit volledig is uitgehard, is het belangrijk om de afdichting regelmatig te controleren en onderhouden. Inspecteer de kit op eventuele tekenen van schade, schimmel of losraken. Reinig de kit regelmatig met een mild reinigingsmiddel om de levensduur te verlengen en een optimale afdichting te behouden.

Conclusie na werkzaamheden

Conclusie: Het vervangen van de kit in je badkamer is een belangrijk onderdeel van het onderhoud om waterlekkage en schimmelvorming te voorkomen. Door de juiste voorbereiding, het correct aanbrengen van de nieuwe kit en het zorgvuldig uitharden, kun je een frisse en waterdichte afdichting creëren. Het volgen van de hierboven beschreven stappen zal je helpen bij het succesvol vervangen van de kit in je badkamer en het behouden van een schone en goed onderhouden omgeving.

Houd er rekening mee dat dit slechts een algemene gids is en het altijd belangrijk is om de specifieke instructies en aanbevelingen van de fabrikant van de kit te volgen. Veel succes met het vervangen van de kit in je badkamer! Als u dit door een goed Kitbedrijf wilt laten doen, dan kunt u ons altijd contacten. Wij zijn ook actief als Kitbedrijf Den Haag, Kitbedrijf Eindhoven, Kitbedrijf Alkmaar en Kitbedrijf Amsterdam. Heeft u vragen over onze manier van werken? Dan kunt u ons altijd bellen of mailen. Ook  gespecialiseerd in plinten afkitten.

kitten van uw badkamer
badkamer afkitten
keuken kitten
ramen kitten
De badkamer kitspecialist

TERUGGEBELD WORDEN?

  • Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.

CONTACT

Verrijn Stuartweg 26
1112 AX Diemen

vloeren kitten
sanitair kitten
badkamer tegels kitten

Waarom klanten van ons houden

onze klanten gaven ons een 9.7

Badkamer Kitten - AreYouKittingMe

Super mooi kitwerk verzorgd

Mijn badkamer opnieuw laten kitten door Robert. Zeer mooi en goed gedaan. Een echte aanrader als u voor echt vakwerk gaat. Ik heb je zojuist 5 sterren gegeven en zal je warm aanbevelen.

Joris

Badkamer Kitten - AreYouKittingMe

Netjes te woord gestaan

Robert opgebeld voor het maken van een afspraak om mijn badkamer opnieuw te kitten. Netjes te woord gestaan en direct een afspraak in kunnen plannen. Binnen een week kwam Patrick langs om mijn badkamer te voorzien van nieuwe kitnaden.

Lars van de graaf

Badkamer Kitten - AreYouKittingMe

Tevreden over het resultaat

Al mijn plinten laten afkitten door Patrick. Heel erg tevreden over het resultaat. Heel erg blij met de snelheid en kwaliteit van het geleverde werk door de kitspecialist van Nederland. Bedankt!

Peter de Jong

Wat maakt ons Kitbedrijf zo groot

Vakkundig kitwerk door echte specialisten

In 2 minuten een offerte aanvragen

Snelle afhandeling en betaling op factuur, per pin of cash

Neem vandaag nog contact op

Heeft u een kitter nodig dan zit u hier helemaal aan het juiste adres. Maak direct een afspraak.

  • Sleep bestanden hierheen of
    Max. bestandsgrootte: 8 MB.
    • Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.
    Call Now Button